Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Bánki Mária Tabita domonkos nővér 10 éves szolgálata Kárpátalján

2013. november 13.

Bánki Mária Tabita nővér

Bánki Mária Tabita domonkos nővér 2003-ban került Kárpátaljára a domonkos nővérek ungvári rendházába, ami a Szent Gellért Katolikus Szakkollégiumhoz kapcsolódik.

Tabita nővér a kollégium igazgatójaként is tevékenykedet. Több évig az intézmény fenntartására és megfelelő működésére irányuló áldozatos munkát fejtett ki. Fiatalos lendülete, következetes nevelői hozzáállása miatt a kollégium diákjai nagyon megszerették. Elmondásuk szerint jelenléte mindig jó hangulatot és légkört teremtett az intézmény falai között. Ittlétének utolsó éveiben házfőnökként is szolgált és más lelkipásztori feladatokat is ellátott az ungvári római katolikus egyházközségben.

2013 nyarán felettesei visszahívták Magyarországra a kőszegi rendházba, hogy segítsen a kőszegi gimnázium és kollégium beindításában és vezetésében.

Alapítványunk kuratóriuma is hálás szívvel gondol őrá és megköszöni Kárpátaljáért, az ott élő magyarokért kifejtett áldozatos munkáját.

Budapest, 2013 november

Kacsó András
a KFMA elnöke

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009