Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Néptáncverseny Kárpátalján

2017. május

A Rezeda néptáncegyüttes
(a teljes viselet alapítványi
támogatásból készült)

2017. május 12-én került sor a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában a „Szól a fülemüle” III. kárpátaljai népzene és néptánc tehetségkutató verseny elődöntőjére. Mivel a versenybe szállt néptáncegyüttesek többsége évek óta benyújtják pályázataikat a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványhoz, figyelemmel követtük a verseny kimenetelét. A versenyszabályzat szerint a zsűri nem hirdethetett azonnal eredményt, döntéséről csak egy későbbi időpontban értesítették a szervezők a résztvevőket e-mailben.

A Rezeda néptáncegyüttes fiú tagjai

A négytagú magyarországi zsűri tagja volt Papp Judit nyíregyházi néptáncpedagógus, örökös aranygyöngyös táncos, aki korábban a KFMA felkérésére férjével, Dede Zoltán néptáncpedagógussal együtt szakmai felmérést végzett a kárpátaljai néptánccsoportok körében. Papp Judit, értékelvén a versenyen látott produkciókat, örömmel nyugtázta, hogy a felmérés során adott tanácsaikat az oktatók jól hasznosították. Ennek köszönhetően sokat javult az együttesek színvonala, autentikusabbak lettek viseleteik.

Az ungvári Csüllő néptáncegyüttes

A KFMA évek óta folyó támogatási rendszerének eredményességét bizonyítja, hogy a döntőbe jutott öt együttes közül négynek a viselete (Ungvári Csüllő Néptáncegyüttes, Beregszászi Rezeda Néptáncegyüttes, Beregrákosi Latorca Néptáncegyüttes, Kisgejőci Néptáncegyüttes középső csoportja,) részben vagy teljes egészében az alapítvány támogatásával készült.

Perduk János

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016