Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A béke napja közel…

2014. június

A kép illusztráció

Az utóbbi időben többször kérdezték tőlem magyarországi barátaim, mi itt Kárpátalján mit érzékelünk abból, ami Ukrajnában zajlik. Sőt, volt olyan barátom is, aki még decemberben felhívott és azt mondta: „Éva, gyertek haza". Legalább százszor elhangzott a kérdés: „Miben segíthetünk nektek?". De a válaszom mosolyogva (mert jólesett a törődés) mindig egy és ugyanaz volt: „Itt minden a legnagyobb rendben van, a háború borzalmai nem érintenek bennünket".

Ezt éreztem ma reggelig. A vasárnapi szentmise után ugyanis az állami óvoda egyik munkatársa arra kért, hogy segítsek egy családon, akik Donyeckből menekültek Kárpátaljára, ugyanis mivel az állami óvoda két hónapra nyári szünetre megy, az óvodás korú kis Lizát a mi óvodánkba kellene befogadnunk. Az első gondolatom az volt: „Éppen hozzánk?! Egy magyar közösségbe?!"

De ma reggel megláttam a kislányt édesanyjával... Félelmet és a kétségbeesést láttam a szemükben, a kislány egy plüss kutyust ölelt magához. Liza erősen szorította a kezemet és ezeket a szavakat ismételgette: „Én nem tudok magyarul, de mi mást lehet tenni.. . meg fogok tanulni, mert ilyen az élet..." Ezt a mondatot többször is elmondta.

Istenem! Ez a gyermek mindössze 5 éves! És az életről beszél?! Pedig neki még csak az élet másik oldalát kellene ismernie, a felhőtlen oldalát, ahol játék, szívből jövő nevetés és embertársai szeretete veszi körül.

Puliszka Éva
az aknaszlatinai Szent Anna óvoda vezetője
Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2014