Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

Beszámoló a viski "Fény és Öröm" gyertyaöntő műhely életéről

2012. október

a foglalkoztatottak és segítők

2009. június 15-én a csehországi Caritas Znojmo és a "Szent Márton Karitász" közreműködésével Visken alakult meg a felnőtt, értelmileg sérült emberek foglalkoztatására egy gyertyakészítő műhely.

ilyen gyertyák készülnek itt...Istennek hála, a műhely megalakulása óta eredményesen működik, sok örömöt szerezve ezzel a foglalkoztatottaknak és még sok más embernek, aki vásárol az itt készített gyertyákból. Ma is elmondható, hogy a foglalkoztatottak nagy örömmel és vágyakozással jönnek a műhelybe. A foglalkozás előtti közös imádkozások, majd a barátságos őszinte párbeszédek egészen közeli, mondhatni családias légkört teremtettek. A műhelyben heti három alkalommal, három csoporttal foglalkozunk. A foglalkozásokat a műhelyt vezető és a három segítő végzik kb. 5-6 órán át. A foglalkoztatottak összesen 14-en, és az őket elkísérők 6-an vannak.

munka közben

A nyár folyamán a "Fény és Öröm" gyertyaöntő műhely három alkalommal is bemutatót tartott a műhely életéről, valamint az ott készített gyertyákból. Az elsőt augusztus 20-án Aknaszlatinán, a másodikat augusztus 25-én Tiszapéterfalván, a harmadikat szeptember 8-án Visken a Felső-Tisza-vidék tartományainak fesztiválján. Mind a három alkalommal nagyon sokan megszemlélhették termékeinket és a műhely életét illusztráló fotókat. De nagyon sok érdeklődőnek szóbeli tájékoztatást is nyújtottunk.

Jelenleg elkezdtük az Adventi és Karácsonyi ünnepekhez illő gyertyák készítését, amelyeket a foglalkoztatottak nagy örömmel végeznek.

Ez úton szeretnék köszönetet mondani a "Fény és Öröm"gyertyaműhely nevében a FERENCES MISSZIÓNAK a műhely működését segítő támogatásokért, melyeket Önöktől kaptunk. ISTEN ÁLDJA MEG AZ ÖNÖK MUNKÁJÁT ÉS TOVÁBBI ÉLETÜKET!

Szabó István
a "Fény és Öröm" gyertyaműhely vezetője.Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009