Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Véget ért a Néptáncoktatás az iskolában című tanfolyam

2017. május

A tanfolyam résztvevői

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány által finanszírozott tanfolyam 2017 januárjában indult a beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi Házban, és május 6-án fejeződött be. Ez volt az első kárpátaljai tanfolyam, amelyen a helyi táncoktatók és érdeklődők elsajátíthatták azokat a szakmai-módszertani ismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek a különböző korosztályú gyerekek néptánc-oktatásában.

A foglalkozásokat Papp Judit és Simoncsics Pál táncpedagógusok tartották. A mintegy 25 résztvevő megismerkedhetett a táncok történeti rétegeivel, földrajzi elhelyezkedésével, a táncokra jellemző mozdulattípusokkal, a színpadra vitel technikájával, a tánctanuláshoz szükséges ritmikai, dinamikai, erő és egyensúlyfejlesztő gyakorlatokkal, a népi gyermekjátékok szerepével, tipizálásával, a játékfűzések összeállításának szempontjaival és a gyakorlatban is elsajátíthatták a játékfűzés összeállításának módozatait. Útmutatást kaptak a hajfonás módjairól, a haj díszítéséről és a különböző népviseletekről is.

A projekt gyakorlati részét Perduk János fogta össze és koordinálta.

A záró foglalkozás végén a résztvevők oklevelet kaptak a tanfolyam sikeres elvégzéséért, amelyet Török Dénes, a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány kuratóriumi tagja adott át ünnepélyes keretek között.
Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016