Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Világításkorszerűsítés a beregszászi Kis Szent Teréz Leánykollégiumban

2016. április

A kollégium nagyterme

Az adott támogatás a leánykollégium összes világítóeszközének lecserélését szolgálta. Az emelkedő rezsidíjak, – köztük a villamos energia egyre gyakoribb emelése – miatt is szükségessé vált a régi villanykörték, neonos égők cseréje. A neonos égők okozták a legtöbb gondot, mivel elég lassan indult el bekapcsolásuk után a világítás, szinte mindig zavaróan, vibrálva (felvillanva-kialudva) világított a szobákban. A neonégők gyakran kiégtek, nem beszélve arról, hogy rontották a diákok szemét tanulás, olvasás közben. A neonégők kiégése, cseréje esetében mindig szakembert kellett hívnunk.

a konyha

Az adott támogatás lehetővé tette számunkra, hogy minden egyes helyiségben modern és energiatakarékos LED égőket szereltethettünk be. A nagyobb szobákba, terembe 60x60-as LED-lapokat szereltettünk, a fürdőszobákba kisebbeket. A konyhai és a kinti lámpák világítótestét égőkre cserélhettük, illetve két mozgásérzékelő lámpa világítja meg az addig sötét, kivilágítatlan bejáratot. Két fő célunk valósulhatott meg egyszerre: a szobák jó és szemkímélő megvilágítása és az immár kilowattokban is megmutatkozó pénzbeli takarékosság, ami emellett a kollégium színvonalát is emelte. Hálásan köszönjük minden itt lakó diák nevében is, akik leginkább élvezői a projekt megvalósulásának.

Butella Éva,
kollégiumvezetőOssza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016