Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

A munkácsi Szent Erzsébet melegedő tevékenysége

2012. szeptember

a melegedő egyik vendége

Már több éve nyitott ajtókkal várja Munkács város rászorulóit a Szent Erzsébet nevét viselő melegedő. Ezen a helyen, ahogyan már a funkcióját jelölő "melegedő" elnevezés is mutatja, egyfajta menedéket nyújtanak a szükséget szenvedőknek. Hétfőtől péntekig minden ide betérőnek lehetősége van arra, hogy egy tál meleg ételt vegyen magához.

Ugyanakkor, ahogyan Szent Erzsébet sem nem csupán az otthonában ülve szerette a szegényeket, úgy a melegedő munkatársai sem ülnek ölbe tett kézzel vendégre várva.

ebéd a melegedőben

Amíg 20 munkás a melegedőben szorgoskodik, addig vannak olyanok is, akik a rászorulókat otthonaikban és a kórházakban keresik fel. 16 ember a kórházakba viszi a felüdítő táplálékot és a vigasztaló szavakat. Vannak más önkénteseink is, aki otthonaikban látogatják meg az idős, rászoruló és szegény embereket. Így naponta 65 ebéd kerül kiosztásra, amit igyekszünk nem csak szóval, hanem egy csipet szeretettel is fűszerezni.
Délben 12 órakor elmondjuk az Úr Angyalát, nagyböjti időben keresztutat végzünk. Ezeket az ájtatosságokat nem csak katolikus, hanem más felekezetű testvéreink is nagy lelkesedéssel fogadják. Csodálatos dolog, amikor mindannyian együtt tudjuk dicsérni az Urat.

Bármennyire is nagy bennünk a segítőkészség, sajnos, mindez nem jöhetne létre, ha nem lennének jólelkű emberek, akik szívesen adakoznak a náluknál rászorultabb testvérek javára. Boldog az az ember, aki olyan embereket hív meg ebédre, akik azt nem tudják viszonozni. Megtapasztalja, hogy a felcsillanó szem párakból maga Jézus tekint vissza rá! Kell ettől nagyobb ajándék?

Hálás köszönettel és tisztelettel:
Gecinger Erika
A melegedő vezetője


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009