Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

Köszönetnyilvánítás

2012. augusztus

Molnár Valéria

Molnár Valériának hívnak, 43 éves vagyok. Családommal Kárpátalján, a Beregszászi járásban élünk. Varrónőként dolgoztam 2011 márciusáig. Márciusban megéreztem egy csomót a mellemben. Áprilisban ultrahang vizsgálatra mentem, ahol azonnal az Ungvári onkológiai klinikára küldtek, rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. Mivel nem értek ukránul nem tájékoztattak megfelelően. Ungváron vizsgálatok és több biopszia leadása után 2011. májusában megkaptam az első kemoterápiát. A kemoterápiától teljesen legyengültem, nem bírtam. A családdal úgy láttuk, hogy a nem megfelelő tájékoztatás, bánásmód és alkalmazott kezelések, valamint pénzhiány miatt, úgy éreztem, hogy a következő kemoterápiát nem bírnám ki. Úgy döntöttünk, hogy, nem megyek vissza a kezelésre. Egész nyáron és ősszel is jól éreztem magam, mindig odafigyeltem magamra, gyógyteákat, gyógygombákkat fogyasztottam.

2011. decemberétől azonban napról napra rosszabbodott az állapotom, egyre gyengébb lettem, magas láz minden nap már az ágyban sem tudtam felülni segítség nélkül. A családom mindvégig mellettem állt és mindenben segített. A csomó elkezdett kifelé türemkedni, míg 2012. januárjában a kitüremkedés kezdte szétnyitni a mellem. Nem tudtuk mit tegyünk. Akkor fordultunk a plébánosunkhoz, aki segítségével megpályáztuk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatását, amit megkaptunk, így márciusban a Debreceni Onkológiai Klinikán megműtöttek. Eltávolították a mellemet. Sajnos a pályázat a műtét utáni kezeléseket (sugár- vagy kemoterápia) nem támogatta, viszont ezek a kezelések a határontúliaknak, akik nem rendelkeznek egészségbiztosítással, nagyon sokba kerülnek. Ezért a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványhoz fordultunk segítségért. Az Isteni Gondviselésnek köszönhetően megtudtuk, hogy külföldiként is lehetőség van társadalombiztosítási szerződést kötni Magyarországon, ami támogatja a kemoterápiás kezeléseket. Istennek hála és az alapítvány támogatásának köszönhetően sikerült a biztosítást megkötni. Mivel a műtét óta több idő eltelt, míg elintéztük a papírokat, az orvosom CT vizsgálatra küldött, hogy megállapíthassák az állapotomat. A vizsgálat után az orvosom megállapította, hogy nincs szükségem kemoterápiára, csak minden három hónapban ellenőrzésre kell bemennem. Alig tudtam elhinni. Nagy hálával tartozom az Alapítványnak a támogatásért, a családomnak a segítségért, de legfőképpen a Jóistennek azért a gondviselésért, melyet mindvégig éreztünk.

Molnár Valéria

Megosztás Facebook-on[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009