Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


A homoki ingyenkonyha tevékenysége

2011. április
ebédosztás

A homoki cigány ingyenkonyha hétfőtől péntekig működik. A gyerekek nagy számban járnak reggelire iskolába indulás előtt. Én és a szakácsnő már reggel 6 órakor az imaházban vagyunk, elkészítjük a reggelit. Az étkezéseket igyekszünk változatossá tenni: a gyerekek egyszer szendvicset, máskor puliszkát, megint máskor tejbegrízt kapnak reggelire. Hétkor szétosztjuk a reggelit. Előtte és utána imádkozunk a gyerekekkel. Próbáljuk őket megtanítani a kulturált étkezésre, valamint a "kérem" és "köszönöm" szavak gyakoribb használatára. Reggeli után a szakácsnővel összetakarítunk.

a gyerekek étkezés előtti imája

Az iskolai szünetek ideje alatt, valamint az ünnepnapokon az ingyenkonyha nem működik, bár a gyerekek ilyenkor is szívesen járnának reggelizni. Sajnos vannak olyan gyerekek, akik gyakran csak nálunk tudnak jóllakni a nap folyamán.

Az ingyenkonyha pozitív változásokat hoz a gyerekek életében. Megtanulják az illemet, megtanulnak köszönni. Valamint az iskolába is szívesebben mennek reggeli után. Óriási segítség ez a nyomorban élő családok számára.

Köszönjük segítségüket!

Megosztás Facebook-on[vissza]
hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009