Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ helyzetjelentése

2016. március

A Nagyszőlősi Karitász
szociális konyhája

2015-ben Ukrajnában tovább romlott a hrivnya, drasztikusan emelkedett a gáz és a villany ára. Ennek következtében az élelmiszerárak is emelkedtek. Ebben a helyzetben a Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ fő feladata az lett, hogy a Nagyszőlősön és környékén élő nehéz helyzetbe került emberek megélhetési és szociális problémáit enyhítse, s talán meg is oldja.

A szociális konyha, ahol a rászorulók számára készítik az ebédet, még fontosabbá vált, mint a korábbi években. Míg a nyári időszakban az emberek még valahogy megpróbáltak alkalmi munkával boldogulni, s így az ebédet igénylők létszáma csökkent, addig őszre és a téli időszakra a napi ebédre rászorulók száma újra elérte a 170-180-at.

Fontos lenne ellátni azokat a rászorulókat is, akik nem tudnak vagy nincs lehetőségük bejönni az ebédért. Ezt a feladatot is próbáljuk megoldani, de most még várjuk a vezetői bizottság jóváhagyását, melyet az alapszabálynak megfelelően választottak meg a közgyűlésen.

Tűzifa támogatás
rászoruló asszony számára

A KMFA-nak köszönhetően 15 nyugdíjas egyedülálló rászoruló asszonynak sikerült megoldani a téli fűtési gondjait. Nekik darabolt tűzifát szállítottunk. Elmondásuk szerint, ennek a segítségnek köszönhetően jelentősen enyhítettünk gondjaikon.

A KMFA-nak benyújtott és pozitív elbírálásban részesített egészségügyi pályázatoknak köszönhetően többeknek sikerült anyagi segítséget nyújtani műtéthez, kivizsgáláshoz, gyógyszerekhez stb., mert az egészségügyi szolgáltatások és gyógyszerek árát egyszerűen nem volt miből kifizetniük.

Tisztelt Támogatók!

A 2016-os év sajnos ott folytatódik, ahol az előző év véget ért. Újra zuhan a hrivnya árfolyamértéke, március 1-jétől ismét 25%-kal emelkedett a villany ára, a gáz árának újabb emelését áprilisra jelentette be az ukrán kormány. Nem számíthatunk túl sok pozitív változásra az országban. Mi mégis reménnyel és sok tervvel indulunk neki ennek az évnek. Reményünk Önökben és az Önökhöz hasonló adakozókban van. Hálásak vagyunk támogatásukért, nagylelkűségükért, amelyet a kárpátaljaiak iránt tanúsítanak. Isten áldását kérjük további életükre és tevékenységükre.

Tisztelettel:
Nánási Antal
a Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ igazgatója

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016