Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Helyzetértékelés Kárpátaljáról

2015. április

Tisztelt Adakozó!

A rendkívüli segélykérés és gyűjtési felhívás megjelenése óta már újabb hetek teltek el, így kötelességünknek érezzük, ismételten beszámolni adakozóinknak az eltelt időszak fejleményeiről.

Adományok helyzete.

A számos csatornán folyó rendkívüli gyűjtés eredményeként 2015. február. 25. és március. 31. között mintegy 1300 adakozó úgy döntött, hogy a KFMA-t bízza meg adományának célba juttatásával – ezúton is köszönjük a bizalmat.

Ezen időszakban az Alapítvány kereken 36 millió Ft szabad felhasználású adományt kapott a rászoruló családok és magánszemélyek megsegítésére. Ennek az összegnek a döntő többsége (28 MFt) magyarországi eredetű banki átutalás, mintegy 4 MFt csekken történő befizetés és ugyancsak 4 MFt külföldi eredetű támogatás (átutalás, PayPal befizetés). Ezúton is köszönjük a rászorulók nevében.

Felkészülés az adományok célba juttatására.

Mint előző beszámolónkban is utaltunk rá a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye karitász szervezeteivel együttműködve keressük a leginkább rászoruló családokat és magánszemélyeket, akiknek az Önök adományait felhasználva segíthetünk a drámai helyzet túlélésében. Természetesen törekszünk az egyéb segélyszervezetekkel és az öntevékeny civil társulásokkal is a kapcsolattartásra, összhangra.

A KFMA támogatást csak a már évek óta sikeresen működő pályázati és elszámolási rendszerének szigorúan vett alkalmazása révén folyósít a jelen kritikus helyzetben is. Így kívánjuk „jó gazda módján” biztosítani, hogy az Önök nagylelkű adománya a leginkább rászorulókhoz jusson el.

Az általunk kiemelten támogatandó területek: az ingyenkonyhák szolgáltatásai (eddig 130 ezer ebéd/év), a száraz élelmiszer csomagok (eddig 2700 db/év) és a tüzelő támogatások (eddig 150 család/év) fenntartása, illetőleg kapacitásaik és szolgáltatásaik növelése. Keressük a megfelelő megoldást a családok közmű költségeinek támogatására is.

A KFMA eddigi támogatásai.

A 2015. januárban befogadott pályázatok alapján április elején – februárhoz hasonlóan - ismételten kifizettünk 7,0 millió forintot a rászorulók támogatására.

A rövidesen üzembe kerülő beregszászi ingyenkonyha technikai eszközökkel való felszerelésére 2,6 millió forintot juttattunk.

A várható jövő.

Többen kifejezték azt az igényüket, hogy személyes kapcsolatot is kívánnak létesíteni azokkal akiket támogatnak. Ennek több formája is lehetséges, a KFMA is fontosnak tartja ezt a törekvést. Ezért szervezzük rendszeresen a támogatók és támogatottak találkozóját minden év adventjének kezdetén. Arra hogy állandó, közvetlen kapcsolatokat szervezzünk technikai eszközeink nem elégségesek, de öntevékeny csoportok szűk körben hatékonyan működhetnek együtt Kárpátalján élő rászorulókkal a mai eszközök felhasználásával (internet, Facebook stb.) Ebben az esetben felhívjuk figyelmüket a megbízható partnerek kiválasztásának fontosságára.

Tisztelt Adakozó!

Még egyszer köszönjük a belénk vetett bizalmat és a nagylelkű adományokat. Kérjük imádkozzon értünk, hogy méltók legyünk kapott feladatunk sikeres végrehajtására.

Üdvözlettel:
Budapest, 2015. április. 2.

A KFMA kuratóriuma

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2015