Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


A megújult Szent Teréz Rehabilitációs Központ működése Nagyszőlősön

2011. április
A Szent Teréz Rehabilitációs Otthont a nagyszőlősi római katolikus egyházközség 1998-ban alapította azzal a céllal, hogy segítse azokat a családokat, amelyekben testi és szellemi fogyatékos gyerekek élnek. 2010. májusában, a tanév befejezése után elkezdték az intézmény első emeletének teljes felújítását: ablak-, ajtó-, gázfűtés-, villany- és vízvezetékcserét, a tan- és rehabilitációs termek, mosdók átalakítását. A felújítást adományokból finanszírozták, melynek nagyobb részét a Franziskaner für Mittel- und Osteuropa jótékonysági alapítvány adományozta. Segített a Nagyszőlősi Járási Adminisztráció és a Szent Márton Egyházmegyei Karitász is. A munkálatok befejezése után, október 22-én került sor a felújított intézmény újranyitására és felszentelésére.

A felújított intézményben sérült gyerekekkel foglalkoznak. Ehhez öt terem áll rendelkezésre: oktatási-, játszó-, rehabilitációs-, egészségügyi- és logopédus- ill. defektológus helyiség. 12 súlyosan sérült gyerek, akik nem járhatnak iskolába, a középiskola programja szerinti oktatásban részesülhetnek. Az értelmi fogyatékos gyermekekkel defektológus, a beszédhibás gyermekekkel logopédus foglalkozik. A rehabilitációs program keretei között a beteg gyerekekkel hivatásos gyógytornászok és masszőrök foglalkoznak. Mivel nagy szükség van a 3-6 éves beteg gyerekek foglakoztatására és nevelésére, az intézmény meghirdette az óvodás korú gyermekek felvételét. Így immár óvodai csoport is van az intézetben, amelybe a gyerekek naponta járnak és kezelést kapnak, valamnt az intézet szakemberei foglalkoznak velük is.

Az otthon fő célja tehát az, hogy segítséget nyújtson mind a beteg gyerekeknek, mind családjaiknak, hogy megfelelő kezelésekkel, oktatással, neveléssel megkönnyítsük a sérült gyerekek beilleszkedését a társadalomba.


  

iskolai foglalkozás

masszázs  

az intézménybe járó gyerekek

a nap végén a szülők haza viszik gyermekeiket
Megosztás Facebook-on[vissza]
hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009