Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


A Munkácsi Szent Erzsébet melegedő tevékenysége

2011. április
munkatársak a konyhán

Már több éve nyitott ajtókkal várja Munkács városának rászorulóit a Szent Erzsébet nevét viselő melegedő. Ezen a helyen, ahogy azt már a funkcióját jelölő "melegedő" elnevezés is mutatja, egyfajta menedéket nyújtanak a szükséget szenvedőknek. Hétfőtől péntekig minden ide betévedőnek lehetősége van arra, hogy egy tál meleg ételt vegyen magához. Ugyanakkor, ahogyan Szent Erzsébet sem csupán otthonában ülve szerette a szegényeket, úgy a melegedő vezetői és munkatársai sem ülnek ölbe tett kézzel vendégre várva.

Amíg az egyik munkatárs a melegedőben szorgoskodik, addig vannak olyanok is, akik a rászorulókat otthonukban és a kórházakban keresik fel. 8 ember a kórházba viszi a táplálékot és a vigasztaló szavakat. Van másik 3 önkéntesünk is, akik otthonukban látogatják meg az idős és rászoruló testvéreket. Így naponta 9 ebédet osztunk szét, amit mindig igyekszünk nem csak szóval, hanem egy csipet szeretettel is fűszerezni.

a melegedő látogatói

Délben 12 órakor elmondjuk az Úr angyalát. Nagyböjti időben keresztutat végzünk. Ezeket az ájtatosságokat nem csak a katolikus, hanem más felekezetű testvéreink is nagy lelkesedéssel fogadják. Csodálatos dolog, amikor mindannyian együtt tudjuk dicsérni az Urat! Természetesen mindez nem jöhetne létre, ha nem lennének jólelkű emberek, akik szívesen adakoznak a náluknál rászorultabb testvérek részére. Boldog az az ember, akik olyan embereket hív meg ebédre, akik azt nem tudják viszonozni. Megtapasztalja a felcsillanó szempárakból - maga Jézus néz vissza rá! Kell ettől nagyobb ajándék?!

Munkács, 2011. április 5.

Gecinger Erika
a melegedő vezetője

Megosztás Facebook-on[vissza]
hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009