Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Tisztelt Adakozó!

2015. március

Melegétel kihordása Nasgyszőlősön

A rendkívüli segélykérés és gyűjtési felhívás megjelenése óta már eltelt két hét, így kötelességünknek érezzük, hogy beszámoljunk adakozóinknak az eltelt időszak fejleményeiről.

Adományok helyzete.

Az indokoltan drámai felhívás hatására számos csatornán megindult a rendkívüli gyűjtés a mély szegénységben élő/váratlan nyomorba süllyedt Kárpátalján élő magyarok számára. Több mint 850 adakozó úgy döntött, hogy a KFMA-t bízza meg adományának célba juttatásával - ezúton is köszönjük a bizalmat.

Ezen időszak alatt az Alapítvány kereken 25 millió Ft adományt kapott, melynek döntő többsége (20 MFt) magyarországi eredetű banki átutalás, több, mint 1,5 MFt csekken történő befizetés és mintegy 3,5 MFt külföldi eredetű (átutalás, PayPal befizetés). Ezúton is köszönjük a rászorulók nevében.

Megbeszélés a munkácsi püspökségen

Felkészülés az adományok célba juttatására.

Az alapítvány képviselői, csatlakozva a Munkácsi Római Katolikus Püspökség felhívásához, a helyi karitász szervezetek vezetőivel közösen kidolgozták a közvetlen jövő tennivalóit, melyben figyelembe vételre került a 2014 őszén elkészült "válságterv". Ennek keretében a meglévő igények felmérésén túl felkutatják az új igényeket is. Mint tudjuk a szegénység / a váratlan nyomor szemérmes... nehezen kér még szükségben is.

Az ingyenkonyhák növelik kapacitásukat, bővítik technikai eszközeiket, rövidesen új ingyenkonyha nyílik Beregszászon is, bővítik a szárazélelmiszer csomagok számát és megvizsgálják új támogatási formák alkalmazásának lehetőségét.

A KFMA eddigi támogatásai.

A KFMA támogatást csak a már évek óta sikeresen működő pályázati rendszerének szigorúan vett alkalmazása révén folyósít a jelen kritikus helyzetben is.

Már 2014 végén felmerült milliós nagyságrendű többlet igény az ingyenkonyhák szolgáltatásainak növelésére, de jelentősebb összeget (több mint 10 millió Ft) már februárban eljuttattunk a karitász szervezeteken keresztül a rászorulóknak. A napokban csaknem 2 MFt-t utaltunk át kerti vetőmagok vásárlására 5000 család számára.

A várható jövő.

Az előre jelzett - IMF indíttatású - drasztikus áremelést a közüzemi szolgáltatások terén, sajnos hivatalosan is bejelentették áprilisi hatállyal (villany ár: +40%, gázár: +360-700%). Sok családnak ez újabb megoldhatatlan probléma csomagot jelent. Keressük a gondok enyhítésének leghatékonyabb formáját.

Tisztelt Adakozó!

Még egyszer köszönjük a belénk vetett bizalmat és a nagylelkű adományokat. Kérjük imádkozzon értünk, hogy méltók legyünk kapott feladatunk sikeres végrehajtására.

Üdvözlettel:
Budapest, 2015. március 12.

a KFMA kuratóriuma

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2015