Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Magyar nyelvtábor Bustyaházán

2013. július

kézműves foglalkozás

"A múlt emlék, a jövő titok, a jelen ajándék" mottóval 2013 július 22- 26 között Nyári napközis Magyar nyelvtábort szerveztünk a Bustyaházai Szent Erzsébet katolikus óvoda udvarán. Az ötnapos tabor 3-12 éves gyerekeket mozgatott meg főleg azokat, akik a Magyar óvoda növendékei és a vasárnapi iskola aktiv tanulói. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével három nap erejéig Szabó Edit és Hutzler Vilmos a magyarországi székhelyű Vasárnapi Iskolai Alapitvány két debreceni aktivistája. Csütörtöktől –péntekig pedig a Gáti Középiskola tanárai Lőrinc Ágota vezetésével bevezette a gyermekeket a gyöngyfűzés és gipszöntés csodálatos rejtelmeibe.

üvegfestés

A hét folyamán az 50-55 főből álló gyereksereg két csoportra volt bontva, a nagyobbaknak magyar nyelvtanóráik voltak Edit néni vezetésével, a kicsik népi gyermekjátékokat tanulhattak Vili bácsitól. A gyerekekkel igyekeztünk megismertetni a magyarságra jellemző motivumokat a népi himzés és üvegfestés alkalmával. Készitettek nemzeti szinű pamut pompomokat, amelyeket haza is vihettek. A délutáni kézműves foglalkozások bőséges termései kiállitásra kerülnek a szeptemberben megrendezésre kerülő "FELTISZÁ"-n.


A rendezvény fő célja, hogy megmozgassa a helyi magyarságot és az intézményünkből kikerült magyar gyerekeket összefogja, és tovább fejlessze nyelvtudásukat, az iskola előtt álló szülőket, vagy akár már az iskolába járó gyerekek szüleit ráébressze arra, hogy igen, van értelme a magyar iskolának, ahol minden utód erősitheti a már nagyon elhanyagolt és elfelejtett magyarságát.


Ezzel a céllal választottuk a mottónkat is, mert őseink hagyományának értékei, nyelve, MÚLTJA már számunkra csak emlék, a JÖVŐ titkai rejtettek számunkra, mert még nem tudjuk azt, hogy képesek vagyunk e megőrizni és megtartani mindazt, amiért nemzetünk évszázadokig küzdött és megtartott. A Mennyei Atyánk a JELENben minden napon lehetőséget adott arra, hogy életünkben tegyünk valamit azért, hogy hagyjunk emléket az utókornak, s tegyünk valamit magyarságunk megmaradásáért. A rendezvény a „2013 a külhoni magyar kisiskolások éve” programhoz kapcsolódóan került megrendezésre.

Takács Mária
a Bustyaházi Szent Erzsébet Óvoda vezetője

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009