Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Szent Gellért-nap és a gólyák beavatása

2009. szeptmber 25.

Szent Gellért

Szeptember 24-én ünnepelte egyházunk Szent Gellért püspököt. Az ungvári Szent Gellért Kollégiumnak kettős ünnep volt ez a nap. Egyrészről megemlékeztünk a kollégium nevét adó püspökről, és ezen a napon került sor a "gólyák beavatására" is.

Az ünnepi este szentmisével kezdődött, amit János atya mutatott be a kollégium kápolnájában. Ezután következett az est második része, ahol az újonnan érkezett egyetemisták (vagy az eddig még be nem avatott kollégisták) kerültek a figyelem középpontjába. A "felső hatalom" (azaz a felsősök) napokkal korábban kiadott utasítására a gólyák két - piros és kék - csoportra oszlottak.

Ennek megfelelően az adott színű ruhában jelentek meg és festették be arcukat. Dicshimnusszal vette kezdetét az est második része, melynek középpontjában természetesen a felsősök álltak. Majd egy színdarab keretein belül bemutatták Szent Gellért életét; voltak, akik a komédiát, mások pedig a tragédiát részesítették előnyben. Ezt követték a jobbnál jobb feladatok, amik, ha a gólyákat nem is, de a felsősöket jókedvre derítették. Volt itt borotvahabos lufi borotválása; szerelmi vallomás, amit a lányok a zsűriben helyet foglaló fiúhoz intéztek megadott szavak segítségével; élő piramis, ami többékevésbé fel is épült; ketchup- és mustárivás gumikesztyűből, s egyéb maszatos játékok. Mivel a játék folyamán megéheztek az újoncok, mindenki kapott egy kiadós hagymaszeletet egy csöpp ketchuppal díszítve. A zsűri értékelése után a győztes csapatot a győzelem mámorával jutalmazták meg, a vesztes pedig takaríthatott. Ezután vette kezdetét, ha nem is hajnalig, de az éjjel egy óráig tartó "gólyabál".

Gál Adrienn
Új Hajtás

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009