Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A munkácsi Szent Erzsébet melegedő és ingyenkonyha tevékenysége

2016. február

Beteglátogatás

Immár 13. éve működik Munkácson a Szent Erzsébet melegedő a rászorultak, szegények megsegítésére.

Sajnos a Kárpátalján élő emberek élete, sorsa nem egyszerű. Az instabil politikai és gazdasági helyzetet az utóbbi időben súlyosbította a keleten dúló háború, az állandó áremelkedések, a juttatások megvonása.

Nagyon nehéz a helyzete a sokgyermekes családoknak, a nyugdíjasoknak, a betegeknek, azoknak a családoknak, ahol a felnőttek munkanélküliek. Az egészségügyi ellátás helyzete a kórházakban nyomasztó. Folyamatos az elszegényedés.

Ebben a helyzetben sok embernek nagy segítséget nyújt a melegedő, ahol egy tál meleg étellel, kedvességgel, odafigyeléssel, imával próbálnak segíteni a rászorultakon.

Hétfőtől péntekig tart nyitva a melegedő, ebédet biztosítva a rászorulóknak. Mindennap 3-4 Karitász-munkatárs készíti el az ebédet. Ezenkívül 10 önkéntes hordja ki az ebédeket a városi kórházba. Így kb. 20-22 olyan betegeket látogatnak meg, akiknek nincs hozzátartozójuk. További 3 önkéntes hordja ki idős, fekvőbeteg testvéreink otthonaiba a meleg ételt. Szívvel-lélekkel, hozzátéve a szép, vigasztaló szót Isten szeretetéről, és az imádságot.

Így naponta összesen 70-75 adag ebéddel látjuk el a munkácsi rászorultakat.

Ebéd a kórházban

A melegedőben lehetőség van még egy kis ruhajavításra is, varrásra, mosásra, ha éppen arra van szükség.

A melegedőben tevékenykedők igyekeznek az udvart is széppé, otthonossá varázsolni, hiszen a szegények is megérdemlik a harmóniát maguk körül.

Nem feledkeznek meg azonban a lelki táplálékról sem. A munka megkezdése előtt naponta közösen fohászkodnak, délben az Úrangyala imádságot mondják az éppen akkor betérőkkel együtt, nagyböjtben pedig közös keresztutat végeznek.

Ezt nagy lelkesedéssel fogadják és végzik a más felekezetű testvérek is, hisz csodálatos együtt dicsérni az Urat!

Mindez a jószándék, segítség, melegség nem jöhetne létre, ha nem lennének jóakaratú, nagylelkű emberek, akik szívesen adakoznak, megosztják, amijük van, és segítenek rászorultabb testvéreinken. Mint mi sem, ők sem felejtik el, hogy minden emberben ott rejtőzik Jézus, aki értünk szenvedett.

Nagyon köszönjük a támogatásokat, és kívánjuk, hogy Isten áldása kísérje életüket.

Így, hálát mondva az Úrnak, folytatjuk munkánkat az emberek megsegítésére és Isten dicsőítésére.

Hajlik Katalin,
munkatársOssza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016