Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Karitászház megáldása Ungváron

2015. március

Az új karitász-épület megáldása

Az ungvári római katolikus karitász új lendülettel valósítja meg az Úr üzenetét. 2015. február 8-án Pogány István plébános egy nagyon szép ünnep keretében megáldotta az egyházközség új karitászházát, és kérte a Szentlélek ajándékait az ott szolgálatot tevők részére. Mivel minden közösségben fontos, hogy a tagok szívükkel-lelkükkel, valamint értelmükkel is elfogadják ezeket az ajándékokat, kérjük az Úr kegyelmeit, jelenlétét, hogy ennek a háznak az életében is Ő játssza a főszerepet.

Saját erőnkből természetesen nem jött volna létre ennek az álomnak a megvalósulása. Szeretnénk megemlíteni támogatóinkat, s megköszönni szíves segítségüket: a Franziskaner für Mittel- und Osteuropa (bécsi ferences alapítvány), a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma és a cseh Caritas Znojmo. Rajtuk kívül hálásan köszönjük a hívek nagylelkű adományait, hiszen az ő támogatásukra is szükség van. Jézus arra tanít, hogy szegények mindig lesznek köztünk, a róluk való gondoskodás pedig a mi közös ügyünk.

A karitászház felszentelését követően megkezdte működését. Ingyenkonyha működik benne, mely heti három alkalommal biztosít lehetőséget ebéd fogyasztására, valamint azok számára, akik nem tudnak eljönni (pl. otthon fekvő betegek), házhoz szállítjuk az ételt. Bizonyos időszakonként segélycsomagot is osztunk (száraz élelem), ill. állandó jelleggel különböző segélyekben részesítjük a rászorulókat (pl. ruhanemű, étel, gyógyszer, stb.), amennyiben van rá lehetőségünk. Terveink között szerepel a heti étkeztetés öt alkalomra való növelése, valamint szeretnénk tisztálkodási és mosási lehetőséget is biztosítani a jövőben azok számára, akiknek erre otthon nincs lehetőségük, sőt a hajléktalanok részére is.

Az Úr áldjon meg minden jóakaratú embert, aki bármilyen módon segíti az Ungvári Karitász működését, Isten dicsőségére és a lelkek javára.

Szvida Edit, az Ungvári Karitász vezetője

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2015