Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Karitászos lelki nap a segítők és segítettek számára

2017. február

Lelki napot tartott a környék rászorulói és segítői számára az Egyházmegyei Szent Márton Karitász és a beregszászi Szent Anna Karitász február 25-én a Pásztor Ferenc Közösségi Házban.

A programra a vártnál többen, közel százharmincan érkeztek Beregszászból, illetve a környék településeiről. A résztvevők nagy részét külön mikrobusz szállította a helyszínre.

A rendezvény Molnár János beregszászi esperes-plébános előadásával kezdődött, aki az adakozásról beszélt a jelenlévőknek. Majd Popovicsné Palojtay Márta, a Család és Élet civil szervezet egyik vezetője következett, aki hangsúlyozta, hogy nem létezik olyan nehéz helyzet, amelyből ne lenne kiút. A tizenegy órakor kezdődő szentmisét Majnek Antal munkácsi római-katolikus püspök tartotta. A rendezvény során Jaczkó József mezőkaszonyi plébános gyóntatott.

Délben a résztvevőket háromfogásos ebéd várta a plébánia nagytermében, miközben ismerkedésre és beszélgetésre is volt lehetőség.

Ezt követően kiscsoportos beszélgetés következett, majd újra Popovicsné Palojtay Márta szólt az egybegyűltekhez.

Varga Attila, a Szent Anna Karitász vezetője elmondta, hogy még soha nem kapott olyan sok pozitív visszajelzést a résztvevőktől, mint ez után az alkalom után. A jelenlévők számára valóban megerősítést jelentettek az előadók szavai. Bizalommal, reménnyel, megújult szívvel térhettek haza. Volt, aki elmondta, harminc éve hordott terheket tudott letenni. Egy résztvevő pedig bevallotta, hogy tíz év után újra meggyónt.

A karitász munkatársai abban állapodtak meg, hogy évente legalább háromszor-négyszer megszervezik a lelki napot, mert az emberek szomjazzák a jó hírt, a vigasztalást, a lelki feltöltődést.

A rendezvény célja megvalósult: a rászorulók az anyagi segítségen túl lelki támogatásban is részesültek, amely ugyanolyan fontos, sőt fontosabb az anyagiaknál.

A karitász vezetője háláját fejezte ki mindenkinek, aki segített a program többnapos előkészítésében. Köszönetet mondott az előadóknak, a munkatársainak és az önkénteseknek egyaránt, akik nélkül az alkalom nem jöhetett volna létre.

Bundáné Fehér Rita
Kárpátalja.maOssza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016