Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Hogy vagy most, Évike?

2013. május

Kraszilinec Éva

Bizonyára sokan emlékeznek még a 2006 őszén meghirdetett rendkívüli gyűjtésünkre, amelyet egy munkácsi árva kislány, Kraszilinec Évike – az ottani családi típusú gyermekotthon lakója – súlyos gerincműtétének fedezése számára hirdettünk. Felhívásunkra olyan bőkezűen adakoztak önök, hogy a fennmaradt összegből az Alapítvány létrehozhatott egy Egészségügyi Alapot hasonló támogatásokra. Ebből aztán több kárpátaljai beteg komoly orvosi beavatkozásának költségeihez tudott részben vagy egészben hozzájárulni alapítványunk, ami az érintettek számára nemegyszer az életben maradás esélyét jelentette.

Azóta már Évike is szerencsésen túlesett a gerincműtétek sorozatán, az utolsó műtétje 2010-ben volt, és tavaly ősszel megszabadult már a gerincoszlopot rögzítő fűzőtől is, amelyet hordania kellett. A kislányból időközben nagylány lett. Jelenleg a Munkácsi Szent István Katolikus Líceum végzős diákja. Készül az érettségi vizsgákra és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Főiskola óvodapedagógiai szakára szeretne jelentkezni.

Éva barátnőivel (balra)

A líceumban Évikének sok barátja van, kortársaihoz hasonlóan teljes értékű életet él. Szabad idejében kézműves szakkörbe jár. Idén a Kanadai Rákóczi Alapítványhoz beadott pályamunkája bekerült a győztes munkák közzé, így nyáron ő is részt vehet a Rákóczi mozgó táborban, amely keretein belül a fiatalok bejárják és megismerik szinte egész Magyarországot.

Évike szeret verseket is írni. Nevelőanyukája, Zsuzsa meghatódva mondta, hogy nemrég milyen szép és mély verset írt elhunyt édesanyjának. A műtétek előtt, között Évike gyakran feltette magának és nevelőszüleinek a kérdést: miért éppen neki jutott ez a betegség, miért kell még így is szenvednie, árvasága mellett? De most már egészen megváltozott a hozzáállása, hiszen sok olyan gyerek, fiatal él Munkácson, Kárpátalján, akiknek senki nem támogatja a költséges műtétjét vagy kezelését. Évike azon szerencsések közzé tartozik, akiket felkaroltak a jóakaratú emberek és meggyógyulhatott. Ezt most is hálásan köszöni mindenkinek, aki bármivel is hozzájárulhatott hosszú, költséges, de végül eredményes kezeléséhez.

Munkács, 2013 május 15.

Összeállította: Bunda SzabolcsKraszilinec Éva nevelőszüleivel 2010-ben készült interjú:Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009