Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

Gyermekek étkeztetése a huszti magyar iskolában

2012. április

A huszti magyar tannyelvű iskola a 90-es évek elején indult egyetlen magyar osztállyal. Jelenleg 9 osztállyal működik. Az iskolákban, ahol nincs étkezde, a szegény családokban élő gyerekeknek igyekeznek megadni a lehetőséget, hogy ingyen fogyasszanak tízórait vagy ebédeljenek, és így az órákra is figyelni tudjanak, nem csak a gyomorkorgásra.

72 iskolás részesül az étkeztetésben, 1998-ban indult a program. A magyar iskola igazgatója és tanárai szorgalmazták ezt a segítséget. Jelenleg az igazgató és egy tanár foglalkozik önkéntesen az étkeztetéssel. Ők pályáznak és vásárolják a hozzávalókat, az iskola takarítónője pedig elkészíti a vajas kenyeret és a forró teát. Mindennap a 3-ik óra után van lehetőség arra, hogy elfogyasszák a tízórait.

A gyermekek mindennapi étkeztetése nagyon hálás dolog. A tanulók úgy várják a tízórait, hogy alig bírják végigülni a 3-ik órát. Aki ezt látja, az tudja igazán, mennyire nagy segítség az ezt lehetővé tevő támogatás.

Megosztás Facebook-on[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009