Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Helyzetértékelés Kárpátaljáról

2015. február

Pillanatnyi helyzet

A lappangó társadalmi feszültségek kívülről történő gerjesztése, azok hibás belső kezelése polgárháborút eredményezett Ukrajnában, mely egyre nagyobb mértékben hat Kárpátaljára is.

Tudomásul kell venni, hogy:

A helyzet alakulását a külső nagyhatalmi érdekek alapvetően befolyásolják, de nincs egységes akarat vagy képesség a béke megteremtésére.

A helyzet belpolitikai rendezése - rövid távon - nem valószínű.

Ukrajna és benne Kárpátalja gazdasága az összeomlás szélén áll. Az emberek létfeltételei folyamatosan és súlyosan romlanak időről időre nagy megrázkódtatást okozva Kárpátalja magyar lakosságának is. Ezt mutatják az elmúlt napok történései is.

Beavatkozási lehetőségek

1.) Természetbeni javak gyűjtése és eljuttatása a rászorultaknak. Amíg a határ zárva van gyakorlatilag nem lehetséges, mert minden szállítmányról pontos tartalmi és mennyiségi lista készítése szükséges, esetenként hivatalos eredet és minőség igazolással. Ennek ukrán fordítását Ungváron keresztül Kievbe kell juttatni ahol egy bizottság dönt a behozatalról, vámmentességről. Állati eredetű termék eleve nem hozható be. Ügyintézési idő 2-3 hónap.

2.) Menekültek befogadása, szállás és munkahely teremtés. Egyedi formában már jelentkezik rá igény, de ezek kielégítése egyéni kapcsolatok révén még megoldott. Szervezett formája jelenleg nem indokolt.

3.) Pénzügyi támogatás. Jelenleg még működnek Ukrajnában a piacok. A mindennapi élethez szükséges eszközök, szolgáltatások változó (növekvő) áron még beszerezhetők. A különféle segélyszervezetek, alapítványok képesek a pénzügyi támogatásokat – az adakozók elvárásainak megfelelően – a rászorulókhoz eljuttatni.

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány (KFMA)

A KFMA több mint huszonhárom éve közvetít adományokat Kárpátalja katolikus magyar lakosságának, intézményeinek, benne kiemelten a Magyarországról származó ferences szerzeteseknek. Honlapunkon megtalálható éves beszámolóink és közhasznúsági jelentéseink alapján mindenki meggyőződhet róla, hogy alapítónk - a Ferences Világi Rend Magyarországi Közössége - valamint az adományozók szándékai szerint végezzük a munkánkat. 2015 februárjában mintegy 10 millió Ft támogatást juttattunk el a helyi karitász szervezetekhez és intézményekhez.

Ha úgy dönt, hogy támogatása célba juttatására minket választ, úgy az alábbi adatokat ajánljuk figyelmébe:

IRODA:
e-mail: iroda@ferences.hu
honlap: www.ferences.hu
T:+36 20 776 9864

KACSÓ ANDRÁS elnök: +36 20 984 5262

URY ÁGNES képviselő: +36 20 952 8856

SZÁMLASZÁM: 11991102- 02119070-00000000

ADÓSZÁM: 19676157-1-43


Budapest, 2015. február 27.

A KFMA kuratóriuma

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2015