Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

Cigánypasztoráció Gálocsban

2012. április

A gálocsi cigánytábor 2012. évre tervezett programjai már az esztendő elejétől kezdve működnek. A heti találkozások alkalmával a katolikus hitre és erkölcsre tanítja a gyermekeket Béres Ágnes hitoktató. Sajnos a hittanórák látogatása sokszor a nem cigány gyermekeknél is problémás, mégis megörvendeztet bennünket, hogy jönnek a találkozásokra a gyermekek. Hátrányos helyzetük miatt nekik is jó a vajas kenyér, a meleg tea és a teasütemény. Sokszor a szülők nemtörődömsége vagy más komoly problémája miatt nem étkeznek rendesen, s ezen kezdeményezéssel is tudjuk őket segíteni. Természetesen nem az étkeztetésük megoldása a célunk. Ezekkel a számunkra apróságoknak tűnő dolgokkal csalogatjuk őket - és jönnek is! -, hogy látogassák minél gyakrabban a hittanórákat. Minden héten szépen összegyűlnek, figyelmesen részt vesznek a foglalkozásokon, melyeket a teázás percei követnek. Jóleső érzés számukra is, hogy van ilyen lehetőség, habár sokszor nem mutatják ki, de Ági néni, aki már évek óta oktatja őket és foglalkozik velük, tudja, mert érti a "nyelvüket".

A higiéniai szerek megvásárlása is fontos dolog számunkra, mert többször felvetődött a kérdés, hogy miből finanszírozzuk ezeket a nélkülözhetetlen szereket. Habár a gyermekek életkörülményei miatt főképp rossz időben mindig nagyon koszos és piszkos a terem, ahol van a foglalkozás, ez ellen tenni nem tudunk. A táborba vezető út rossz minőségű, földút, s esős időben kicsik és nagyok egyaránt nyakig sárosak. A higiéniai szerek segítségével rendben és tisztán tudjuk tartani a közösségi házat. Pécsi Mária továbbra is hűségesen végzi teendőit, szívesen jár a közösségi házban, tartja a rendet, odafigyel a tisztaságra, télen gondoskodik a tüzelőről, rendszeresen hord vizet mind a takarításhoz, mind a tisztálkozáshoz.

Isten fizesse meg a jószándékú emberek adakozását és a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány munkáját.

Tisztelettel:
Béres István
plébános

Tekintse meg a képgalériát is:

Megosztás Facebook-on[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009