Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

A Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ beszámolója

2012. február

a nagyszőlősi ingyenkonyha

A Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ 2011-es év folyamán folytatta tevékenységét, melynek célja, hogy segítséget nyújtson a rászorúlóknak, betegeknek és hajléktalanoknak.
A Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ alapítója a nagyszőlősi római katolikus egyházközség, amely megfogalmazta és jóváhagyta az intézmény alapszabályát. A környéken hasonló intézmény nincs, illetve Nagyszőlősön van egy államilag fenntartott szegénykonyha, amely napi 25 ebédet biztosít a rászorulóknak. A fent említett intézmény azonban olyan feltételeket szab, amelyeket a szociálisan rászoruló lakosság nem tud teljesíteni. A NSZKK napi 180 ebédet biztosít a rászorulóknak minden fajta feltétel és követelmény nélkül. A napi 180 ebédre jogosult személyek között nincs érvényben semmilyen megkülönböztetés, bárki, aki rászorul, részesülhet az ingyen ebédben korra, nemre, felekezeti vagy nemzetiségi hovatartozására való tekintet nélkül. Szabad- vagy ünnepnapokon sem maradnak étel nélkül a rászorúlók, ilyen napok előtt ugyanis dupla adagot kapnak. A napi ebéd kedvezményezettjeiről az intézmény dönt (mivel más nem vállalta ezt a feladatot). Három havi rendszerességgel ellenőrizzük a támogatás indokoltságát.

ebédosztás

Továbbra is fogadunk szállítmányokat, vámkezeljük, raktározzuk és szétosztjuk őket. A szálítmányok szétosztásában elsőbbséget élveznek a katolikus egyházközségek és a magyarnyelvű tanintézmények.

A nagyszőlősi magyar iskola kérésére az intézmény területén most már két osztály működik a hátrányos helyzetű cigány gyerekek részére. Érvényes szerződésünk van a Nagyszőlősi Járási Tanácscsal, mely szerint együtt működtetünk egy családtípusú gyermekotthont. Erre nagy szükség van, mivel Nagyszőlősön megszüntette működését egy államilag fenntartott árvaház.

Tisztelt Kuratórium! A Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ hálás köszönetét fejezi ki a Kárpátaljai Ferences misszió Alapítvány valamennyi adományozójának és Önöknek is önzetlen támogatásukért és áldozatos munkájukért, amellyel nagyban hozzájárulnak intézményünk működéséhez és vállalt feladataink teljesítéséhez. További munkájukra Isten áldását kérjük és kívánunk jó egészséget és sok sikert!

Tisztelettel:
Nánási Antal igazgató

Megosztás Facebook-on[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009