Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Szakmai látogatások Kárpátaljai néptánccsoportoknál

2017. január

Mintegy harminc táncoktató
jelentkezett a képzésre

Január 21-én 10.00 órai kezdettel sor került a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány szorgalmazására indított néptáncoktatók képzésének első alkalmára. A képzést a beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház nagytermében tartotta Simoncsics Pál. Mintegy harminc táncoktató jelentkezett a képzésre.

Az adott képzés előzménye, hogy 2016-ban a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány projektjének keretében nyíregyházi táncművész szakemberek kárpátaljai néptánccsoportokat látogattak meg, hogy felmérjék helyzetüket, és szakmai tanácsokkal lássák el a táncoktató pedagógusokat.

Öt alkalommal tettek látogatást a múlt évben, kéthavonta, több tánccsoportot is meglátogatva egy-egy körút során.

Az utolsó alkalom egy találkozó volt, ahová meghívták az összes meglátogatott néptánccsoport vezetőjét, hogy közösen megvitassák a tánccsoportok további munkáját, megállapítsák, mik azok a dolgok, amelyek fejlődést vinnének a néptánccsoportok működésébe.

A nyíregyházi szakemberek kidolgoztak egy javaslatot, miszerint 2017 során egy képzés indulna Kárpátalján, amelyen a régió táncpedagógusai vennének részt módszertani oktatásban és amely során a táncpedagógusok olyan táncoktatási módszereket sajátítanának el, amely nagyban segítené őket a táncoktatásban.

A Kárpátalja Ferences Misszió Alapítvány kuratóriuma az adott képzést hasznosnak és fontosnak tartja, így 2017-ben meghirdették a kárpátaljai táncoktatók számára a módszertani képzést, amely egész évben, havi rendszerességgel lesz megtartva.

Az alábbi bejátszásban bepillanthatunk a tavalyi projektbe.Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016