Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Kérjük, támogasson bennünket adója 1%-val!
ADÓSZÁMUNK: 19676157-1-41

Egyre több a rászoruló és elszegényedett ember Kárpátalján -

a Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ munkájának bemutatása


A mostani alkalommal a Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központba látogattunk el, hogy bemutassuk támogatóinknak annak tevékenységét. Az intézmény feladata - segíteni a rászorulókat, szegényeket, betegeket, nagycsaládosokat, nehéz körülmények között élőket. Az anyagi segítség mellett a rászoruló személyiségét, méltóságát megmenteni, hogy testben-lélekben egészséges és ép emberek legyenek.

A Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ 1993-ban létesült. Kárpátalján ez volt egyike az első sikeresen működő helyi karitászoknak. Papp Tihamér atya és egy német házaspár kezdeményezték működését.
Jelenleg Nánási Antal vezeti az intézményt.

- Az egyik legfontosabb projektjük az ingyenkonyha. Mindennap 180 ebédet osztanak ki a szegényeknek. Sokan vannak, akik nem tudnak eljönni az ebédért, nekik kihordják az ételt.

- Idén télen az ukrán fizetőeszköz drasztikus romlása miatt az alacsony jövedelmű családok, egyedülállók kritikus helyzetbe kerültek. Főleg a gáz drágulása miatt sokszor nem tudják kifizetni a fütésszámlát, vagy ha kifizetik, nem marad pénzük élelemre, gyógyszerekre. Az intézmény a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány támogatásával tűzifát vásárolt és szállított a rászorulóknak.
Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2016