Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A Szent Gellért Ungvári Katolikus Kollégium felújítása

2016. január

Az épület tetőcseréje

2015 nyarán az Ungvári Szent Gellért kollégiumban elkezdtük a régóta tervezett felújítási munkálatokat, melyek a hőmegtartási képességet hivatottak javítani. Korábban a fenti szempontok alapján már történt felújítás, a teljes befejezésre azonban csak most került sor.
E program keretében kiegészítő szigeteléssel láttuk el a padlásfödémet, valamint az egész felületet járófelületté alakítottuk, ami egy későbbi tetőtér beépítésnél kiadás csökkentő tényező lehet.

Ezzel párhuzamosan, újra fedtük a kollégiumot, eltávolítva a korábbi hullámpalát. A munkálatok folyamán minden korábban tapasztalt hibát kijavítottunk.

Falak szigetelése

Második lépésben 55 ablakot kellett kicserélni, Ez több mint a fele az összes ablaknak. Az új nyílászárók szintén megfelelnek a legkorszerűbb energiatakarékossági szempontoknak. A megkezdett folyamatot a bejárati ajtók cseréjével folytattuk. Három ajtó került a régiek helyére.

Miután a nyílászárók a helyükre kerültek, megkezdhettük a külső falak szigetelését. A szigetelési munkálatok után újra festették a kollégium külső falait.

A hátsó oldal szigetelése

Felújításra került az esőelvezető rendszer, valamint a kovácsoltvas elemek.

A fő cél az elért hő megtartása volt, ugyanis a költségvetés jelentős hányadát kellett fűtésre fordítani. A felújításnak, szigetelésnek köszönhetően, mára jelentősen csökkent ez a kiadási rész.
A kollégium rezsiköltségéhez minden évben jelentős mértékben hozzájárul a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány. Hálásan köszönjük a támogatásukat, hiszen az Alapítvány révén is az ungvári egyetemeken és főiskolákon tanuló magyar diákok jó körülmények között lakhatnak és tanulhatnak a Szent Gellért Kollégiumban.

Béres Attila
a kollégium vezetője
Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016