Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Kérjük, támogasson bennünket adója 1%-val!
ADÓSZÁMUNK: 19676157-1-43

Egy sikeres gyűjtés margójára
Bundovics Éva gyógyulásának története

Éva jól van, szépen felépült
és végtelenül hálás mindenkinek


Bundovics Éva a beregszászi
járásban, Oroszi kisközségben él

Bizonyára sokan emlékeznek még a tavaly szeptemberben indított rendkívüli gyűjtésünkre, amely során Bundovics Éva életmentő műtétjére hirdettünk gyűjtést. A műtét, illetve a kettős műtét sikerült, Éva jól van, szépen felépült és végtelenül hálás mindenkinek, aki akár ismeretlenül is hozzájárult a műtéti és kezelési költségek fedezéséhez vagy akár ahhoz, hogy megosztotta, terjesztette alapítványunk felhívását a segélykérésre.


Tizenöt évvel ezelőtt volt egy epekő rutinműtétje, akkor még nem sejtette, hogy súlyos szövődménye lesz a beavatkozásnak

A betegségem 15 évvel ezelőtt-re nyúlik vissza, - emlékszik vissza Éva, - amikor egy rutin műtét során a beregszászi kórházban egy epekövet távolítottak el. A műtét akkor sikeresnek bizonyult, hosszú ideig nem is jelentkeztek tünetek. A tavalyi év során azonban rosszul lettem, nem bírtam semmit megenni, leállt az emésztésem. A megyeszékhelyen, Ungváron lévő megyei kórházba utaztunk fel, ahol a kivizsgálás során azt állapították meg tévesen, hogy gyomortágulásom van, ezért a gyomrom 1/3-át eltávolították.

Egy korábbi kép Éváról és a férjéről.
Éva itt még 74 kg volt


Mivel a műtét után nem javult az állapotom, megállapították, most már helyesen, hogy az epevezeték elzáródott, így egy újabb műtét során egy orvosi műhiba következtében félrevarrták az epevezetéket. Néhány nap után hazaengedtek, de az állapotom egyre csak rosszabbodott. Annyira legyengültem, hogy visszakerültem a kórházba. Leállt a hasnyálmirigyem működése, a vércukorszintem 25 mmol/l volt. (az egészséges embernél ez 3,5-6,0 mmol/l közötti). A vérnyomásom 70/40 volt és mindössze 35 kg voltam. Az orvosok tanácstalanok voltak, újabb műtétre nem vállalkoztak.

...sikerült megbeszélni, hogy fogadjanak a kijevi Borisz magánklinikán, ahol egyébként többnyire tehetős üzletembereket, politikusokat kezelnek. De más ukrajnai kórházban nem lett volna esélyem a túléléshez...

A húgom, Andzselika, látva állapotomat, úgy döntött, hogy felkeresi rokonunkat Aljonát, aki a kijevi Borisz magánklinikán dolgozott tolmácsként, - segítsen, hogy oda kerüljek kezelésre. Aljonának sikerült megbeszélni, hogy fogadjanak a kijevi klinikán, ahol egyébként többnyire tehetős üzletembereket, politikusokat kezelnek.

Az ungvári kórházból nem igazán akartak elengedni, amikor megtudták, hogy egy kijevi magánklinikára szeretnénk menni, talán féltek, hogy kiderül a sikertelen műtét ténye. De családom ragaszkodott hozzá, így kiírtak az ungvári kórházból. Mikor megérkeztem a kijevi klinikára, másnap azonnal műtöttek. Két hatórás műtéten estem keresztül. A műtétek után állapotom javulásnak indult. Túl voltam az életveszélyen.

A műtéteket és a kezelésemet egy német professzor vezette. Később megtudtam, hogy ilyen összetett műtétet nem tudtak volna elvégezni rajtam sehol Ukrajnában, csak itt a Borisz klinikán vagy egy nyugati kórházban. Ha csak néhány napig késett volna a műtét, leálltak volna a szerveim...

Ha csak néhány napig késett volna a műtét, leálltak volna a szerveim...


- A magánklinikán általában drága a kezelés, elmondták önöknek, hogy mennyibe fog kerülni a műtét és az ittlét?

- Tudtuk, hogy nem lesz olcsó a kezelésem. Azt mondták, hogy utólag fogják kiállítani a számlát. A családom azonban nagyon örült, hogy végre jó kezekben vagyok és reménykedtünk abban, hogy akár kölcsönt felvéve ki tudjuk majd fizetni a számlákat. Az a kis megtakarításunk, amink volt ráment az ungvári kezelésemre, ahol természetesen "zsebbe" kellett fizetni a műtétek árát, mivel Ukrajnában az egészségügyi ellátás hivatalosan ingyenes.

A Borisz klinika számlájában 96.000 uah szerepelt (kb. 1,7 millió Ft). Ekkor estünk kétségbe, mivel ennek az összegnek csak a töredékét tudtuk volna kifizetni. Aljona a klinika munkatársaként kérte a kórház könyvelőségét, hogy adjanak haladékot a számla kiegyenlítésére. Megadták. Hazautazva immár egy újabb probléma előtt álltunk - honnan fogjuk előteremteti ezt a hatalmas összeget.

A férjem a helyi gyárban dolgozik, ahol másfél ezer hriveny a fizetése (kb. 25.000 Ft). Az egyetlen fiúnk is a gyárban dolgozik hasonló fizetéssel. A falubeli emberek nagyon segítőkészek voltak. A két egyház - római katolikus és református közösségekben meghirdetett gyűjtés során a fizetendő összeg mintegy fele gyűlt össze. De még hiányzott kb. 40.000 hriveny (700.000 Ft). Ekkor fordultunk a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványhoz segítségért.

... Végtelenül hálás vagyok azoknak, akik anyagilag támogattak bennünket vagy terjesztették a gyűjtés hírét...

Jó kapcsolatot
alakítottam ki Istennel

Amikor megtudtam, hogy sikeres a gyűjtés és nagy valószínűséggel összegyűl a hiányzó összeg, végtelenül nagy hálát éreztem. Az az igazság, hogy korábban én nem igazán jártam templomba, de a kijevi műtétem után minden vasárnap elmegyek. Jó kapcsolatot alakítottam ki az Istennel.

Most már jól vagyok, félévente kell kivizsgáláson részt vennem, az eddigi vizsgálatokon jó eredményeket mértek. Végtelenül hálás vagyok azoknak, akik anyagilag támogattak bennünket vagy terjesztették a gyűjtés hírét - és annak ellenére, hogy manapság bizalmatlanság övezi az ilyen és hasonló gyűjtéseket, ismeretlen emberek küldtek számomra több esetben nem kis összegeket.


Kérjük, támogasson bennünket adója 1%-val!

ADÓSZÁMUNK:
19676157-1-43


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009