Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Miskay István szívműtétének támogatása

2014. január 14.

Miskay István

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 2006. őszén gyűjtést szervezett Kraszilinec Éva munkácsi árva kislány gerincműtétére. Az adakozók nagyvonalúságának köszönhetően jóval több pénz folyt be a szükségesnél, így a fennmaradó összegből Egészségügyi Alapot hoztunk létre, azzal a céllal, hogy hasonló sürgős, életmentő műtétekhez tudjunk azonnali segítséget nyújtani. Számos magánszemélynek tudtunk így komoly anyagi támogatást nyújtani olyan életmentő vagy más nagyobb és nagyon költséges műtétre, amelyet az adott betegek saját erejükből nem tudtak volna kifizetni. Ezekről a támogatásokról korábbi beszámolóinkban olvashatnak.

Azonban 2011. őszén alapítványunk kénytelen volt megszüntetni az egészségügyi támogatást kérő pályázatok befogadását, mivel az egészségügyi alap kiürült. A gyógykezelésre, műtéti támogatásra pályázó magánszemélyeken úgy tudunk segíteni, hogy gyűjtést szervezünk számukra, a kuratórium döntése után.
Az utolsó egészségügyi támogatást 2011-ben Miskai István kapta, akinek életmentő szívműtétre volt szüksége. Az alábbiakban az ő sorait olvashatják.

Tisztelt Alapítvány! Kedves Támogatók!

Végtelenül hálás szívvel köszönöm meg Önöknek a műtétem költségeire nyújtott anyagi támogatásukat!

Betegségem még 2011-ben kezdődött, amikor mellkasi fájdalmak jelentkeztek terhelés alatt. Az orvosi vizsgálatok kiderítették, hogy két szívkoszorúér is annyira el van szűkülve, hogy sürgősen tágítani kell azt egy stent nevű eszköz segítségével, amit egy katéter segítségével helyeznek el az szívkoszorúérbe. A családom anyagi helyzete azonban nem tette lehetővé, hogy ezt a költséges műtétet kifizessük. Ugyanis Ukrajnában csak "papíron" ingyenes az egészségügyi ellátás, valójában súlyos összegeket kell kifizetni, sokszor úgy, hogy számlát sem adnak róla. Valamint az is kiderült, hogy a debreceni szívsebészeten sokkal olcsóbban végzik a szükséges beavatkozást, mint az ukrajnai kórházban. Miután a meglévő tartalék pénzünk mellé megkaptuk az alapítvány támogatását is, elindultam a debreceni kórházba. Azonban a műtét kezdetén kiderült, hogy bizonyos körülmények miatt lehetetlen a katéter általi stent felhelyezése a szívkoszorúérbe. Ezért nyított mellkasi szívműtétet kellett elvégezni rajtam. Ez 2013 decemberében sikeresen megtörtént.

Műtét utáni lábadozásom alatt sokszor gondoltam hálásan az alapítványra és a támogatókra. Az Önök segítsége nélkül talán már nem is élnék...

Hálásan köszönöm még egyszer nagylelkű támogatásukat!

Tisztelettel:
Miskay István

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2014