Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Húsz éves a Huszti Magyar Iskola!

2016. január

A Huszti Magyar Tannyelvű Általános Iskola idén ünnepli 20. születésnapját. Megnyitásakor az intézmény egy régi felújításra szoruló épületbe költözött, ahol hiányoztak az órák levezetéséhez szükséges minimális feltételek: felújított osztályok, bútorok, az osztálytermek padlózata, szaktantermek a bennük lévő eszközökkel.

Egy osztályterem felújított
padlója

Az évek során főleg magyarországgi segítséggel ezen sikerült sokat javítani, az osztályok új padlózatokkal lettek beborítva, még jó állapotban lévő használt bútorokat kaptak. Maradt egy osztály, amely eddig deszkapadlózat helyett linóleummal volt ellátva, ezért nagyon aktuális lett ennek az osztálynak deszkapadlóval való beborítása.

Az egykor még jó állapotban lévő bútorok mára elhasználódtak, tönkrementek. Ezért szükség van ezek felújítására, cseréjére.

Új bútor az osztályban

Ugyancsak gond a szaktantermek felszereltsége, amelyek az évek során nem gyarapodtak.

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány támogatásával egy részét egy osztályterem új padlózattal való ellátására fordítottuk, másik részéből egy osztályterem új szekrénysort kapott. Valamint sikerült javítani a technikai felszereltséget egy kivetítő megvásárlásával. A pályázatban kért színes nyomtatót, usb-csatlakozóval rendelkező hordozható magnót és számítógéphez csatlakoztatható hangfal-szettet már sikerült más forrásból megvásárolni, helyettük vásároltunk egy kisméretű számítógépet monitorral, egérrel és billentyűzettel, amire nagy szükség van az irodai munkában.

Tízóraizó kisdiákok

Ugyancsak az órák színvonalasabbá tételére vásároltunk taneszközöket, a kísérletek bemutatására fizika és biológia órákon, de sajnos a rendelkezésünkre álló összeg a szükségesnek csak a töredéke, ezért csak a legszükségesebbek és a legegyszerűbbek kerültek megvásárlásra.

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016