Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A nagyszőlősi Szent Teréz Rehabilitációs Otthon beszámolója

2015. január

Tízóraizás

A Nagyszőlősi Jótékonysági Szent Teréz otthon idén is folytatja tevékenységét – segítséget nyújtott a sérült gyermekeknek:

- gyerekeket busszal történő szállítása a rehabilitációs és óvodai foglalkozásokra;
- gyógypedagógiai foglalkozások;
- masszázs és gyógytornakezelés;
- kézimunkák és egyben kézügyességi gyakorlatok;
- kirándulások.

Az iskolai program az osztálytermekben zajlik a gyerekekkel. Velük 8 tanár és 1 nevelőnő foglalkozik a következő tantárgyakból: matematika, ukrán nyelv és irodalom, angol, történelem és földrajz, biológia, korrekciós nevelés. Szabad időben kézimunkázunk vagy tanulunk verseket, dalokat, játszunk együtt a kicsikkel. Naponta 12 - 15 gyerek vesz részt a kezelésekben.

A katolikus egyház október 1-jén emlékezik meg Lisieux-i Szent Terézről. E megemlékezés alkalmából egy kis ünnepséget tartottunk intézményünkben. Az ünnepséget "Én értem és tudom, a saját tapasztalatomon, hogy az Isten Országa bennük van" mottóval kezdtünk. Életrajzi történeteket meséltünk a kis Szt. Teréz és Assisi Szt. Ferenc életéből. Majd az iskolások pár verset elmondtak a tanárok számára, mivel október első vasárnapján ünneplik a tanárok napját. Az ünnepségen, iskolás gyerekeken kívül részt vettek az ovis korú gyerekek is, szülők, tanárok, munkatársak.

Fogllakozás a Pető Intézet
munkatársaival

Október végén megkezdődött a megyei karitász által elindított program – egy háromhetes foglalkozás Huszton a Budapesti Pető intézetből érkező konduktorokkal. Még júliusban volt szűrővizsgálat, így azok a gyerekek, akik átestek a szűrővizsgálaton résztvehettek a konduktív nevelésben. Nagyszőlősről és a járásból összesen 12 gyerek vett részt. Így három héten át minden nap /szombat és vasárnap kivételével/ utaztunk Husztra. A nagyok iskola után, délután. A kicsik – délelőtt, a szülők kíséretével. Név szerint: Buszkó Robert, Hájas Rolánd, Panykó Broniszláva, Ilcsenkó Denisz, Táncsinec Nágya, Severo György, Gorondi Alex, Kovács Mihály, Csendej Krisztián, Kopinec Olga, Gönci Nikoletta, Mocsó Daniel.

Találkozás Szent Miklós püspökkel

Nagyon emlékezetes volt a Mikulás ünnepség is. A gyerekek sok verset, dalt adtak elő. Sok játékban vettek részt. Felöltöztettük a karácsonyfát, amelyre a gyerekek saját kezüleg elkészített fenyődíszei voltak. Majd Dudinszki József Szent Miklós püspöknek öltözve mindenkinek ajándékot osztott. December 27-én a plébánia épületében, megtekintettük a gyerekekkel a betlehemes játékokat.

Minden nehézségek és körülmények ellenére 2014-ben is ebben a kis otthonban igyekszünk azt tenni, amire képesek vagyunk, amit Isten vár tőlünk. Ez a kis út azt jelenti, hogy saját adottságainkat, körülményeinket felhasználva kell az életszentségre eljutni. Ez az út mindenkinek a saját útja. "Ez az út a kicsi gyermek ráhagyatkozása, aki félelem nélkül alszik el Atyjának karjaiban". /Kis Szent Teréz/

Kedves Támogatóink! Az Úr kegyelme, áldása és szeretete kísérje munkájukat a beköszöntött Új esztendőben is!

Nagyszőlős, 2015. január

Jackánics Magdolna
intézményvezető


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009