Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Jól vigyázz! Anyád nyelvét bízták rád...

2013. január


Talán nem volt két egyforma nap az alatt a tizenegy év alatt, amióta a "Szent Anna"óvodát vezetem. Így tegnap is páratlan módon telt el a nap, amikor alapítónk Mészáros Domonkos atya ellátogatott hozzánk. A délutáni időpont vált alkalmassá a vele történő találkozáshoz, hogy az intézmény napirendjét ne bontsuk meg. A vendégek kicsit korábban érkeztek, így láthatták az ébredező, kócos, babaillatú gyerekeket is. Az egyik kicsi óvodás, aki még nem tud beszélni, aranyosan mutogatta Domonkos atyának pici kis ujjacskáin, hogy ő már 2 éves.


Délután három óra előtt az utolsó gyerekért is eljött a szülője, így végre találkozhattunk Domonkos atyával, meghallgathattuk előadását. Az atya a Szűzanya nagyságáról, bátorságáról beszélt, és a szeretetlángról. Kiemelte milyen fontos a mindennapi ima, megtanította nekünk a szeretetláng imádságát... A második előadást Orbán Júlia szavalóművész tartotta és szavakba nehezen foglalható odaadással, könnyes szemekkel szavalt nekünk. Gondolom nem csak az én szívem szorult össze, amikor az előadás közben arra gondoltam, milyen nagy ajándék MAGYARNAK lenni.


Végül Migovics Zoltán népdalokat játszott és szórakoztatta az egybegyűlteket. Közös vacsorával zárult e felejthetetlen nap. Jó volt látni a több mint 50 fiatalt, akik már rég túl voltak a vacsorán, de nem volt kedvük hazamenni, mert jól érezték maguk együtt, közösségben. Olyan jó érzés volt arra gondolni – milyen jó kereszténynek, magyarnak lenni.

Puliszka Éva
a Szent Anna óvoda vezetője


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009